Allsång mot högern

Är det nån annan som använder blogg.se som har haft ett jäkla strul med sidan på sista tiden? Sedan mitt förra inlägg har jag försökt ta mig in för att skriva mer varje dag men kommer inte vidare efter själva inloggningen:S men nu funkade det iallafall till slut.. nåväl.
Den 1a Maj blir det progg & roll i järnvägsparken! Jag och Klas Mathiasson kommer tillsammans med Lobbe & Nathanael köra en repertoar bestående av gamla som nya progg låtar. Givetvis kommer vi även köra lite eget material, nägra av mina låtar & ett par Klas Kapell låtar kommer förgylla den förhoppningsvis soliga 1a Maj. Spektaklet kommer äga rum på eftermiddagen nån gång.. Runt 3 tiden tror jag.
Jag och Klas träffades förra Måndagen för att känna på lite låtar och igår repade vi med hela kitet. Det kommer garanterat bli kalas!
När man sitter och hamrar på gitarren och vrålar ut Imperiets gamla Alltid rött, alltid rätt blir man galet sugen på att leta upp gamla elgitarren och väcka upp punken igen. Det känns riktigt bra.

Var i Göteborg i helgen och såg Thåström igen.. Jag tror faktiskt inte att det finns någon bättre liveartist idag. Det är galet intensivt och dom riktigt mörka dova mördarlåtarna som "Aldrig nånsin komma ner" vibrerar liksom kvar i kroppen långt efter konserten. Ungefär på samma sätt som den svettiga "Var e vargen". Halleluja!
Efter konserten ragglade vi runt ett tag i Göteborg och john visade oss sin pub. Sen dagen efter åkte vi hem och hade kalas med killarna.

knappt två veckor kvar till Irland!.. 

LÅNGT BORT live från Sthlm

över sundet

Om du ska över sundet
nån gudsförgäten kväll
vill du ta med en hälsning
till nån väldigt speciell

vill du ge henne mina bästa
och säg till henne sen
att jag alltid varit stolt
över att va hennes vän

säg att några av dom dar
som vi hade med varann
var några av dom bästa
som jag nånsin haft

å säg att jag e ledsen
för alla fel som blev
men inget enda av dom
var menat som nån slags elakhet

säg, säg, säg allt det där från mig

du föresten glöm inte att säga
att det finns saker som hon sagt
som jag alltid ska ta med mig
ah hon kunde vara så brilljant

Åh säg att jag tycker
det behövs många fler som hon
hon bär en doft av nått som är större
du föresten en sak till kan du komma ihåg

jag vet hon tror mitt hjärta är en död och iskall sten
säg att inget kunde vara mera fel än just det
det är bara om jag skulle gett allt det hon ville ha
skulle ingenting av det hon älskade
från början
till slut
blivit kvar

säg, säg, säg allt det där från mig

Å jag vet hon letar efter
nått enkelt å nått rent
jag vet hon längtar efter
nått jag aldrig kunde ge

men säg att jag hoppas hon hittar nån som kan
å säg att jag hoppas
hon hittar nån som håller henne varmEtt litet smakprov från Thåströms nya skiva... Fruktansvärd text ju, lite if you see her say hello med Dylan över den. Det är ganska vansinnigt hur rätt gamla trötta gubbar kan träffa ibland..:/
Nedan kommer Dylanlåten från skivan Blood on the tracks. Har traskat runt med den i Ipoden idag och samlat på mig poäng till den stora stegtävlingen på jobbet. Hemskt vad hälsosam man känner sig!
Kyss mig ändå...

Idag har varit en lång dag, trots att jag lyckades sova bort hela förmiddagen innan jag drog mej till jobbet och började klockan 12. Sitter och ugglar på mammas rum nu då min dator sen ett drygt halvår tillbaka saknat nätverk vilket leder till att man blir ganska avskärmad från cybervärlden. Det är väldigt dystert att vara avskärmad från saker och ting även fast det i detta fallet säkert kan vara ganska nyttigt. Hursomhelst fick jag tummen ur och skickade in datorn på reparation förra veckan men då ärendet först ska gå via försäkringsbolag lär jag vackert få vänta ett bra tag till innan jag kan surfa fritt igen. Min digitala studio är förresten också kaputt så jag tar tillfället i akt att skylla över min kreativa dvala på detta. Blä för teknikens under!

Denna veckan, troligtvis på torsdag, kommer det hantverkare till lägenheten för att byta ut alla fönster. Detta kommer ta minst två dagar och jag är rastlös. Torsdagen är nämnligen enda vackodagen som jag är ledig denna veckan men vafan ska jag ta vägen då:o Man vill ju knappast sitta hemma här och glo när dom sliter ut sig i kylan, särskillt inte när hela bohaget har trängts in i ett hörn för att hantverkarna ska ha fria vägar och kunna jobba fritt. Blää för jobbiga hantverkare:(

En fördel med allt detta elände är dock att jag blir tvungen att röja upp på mitt rum. Som jag skrivit förr brukar mina "storstädningar" oftast sträcka sig till en noggrann genomgång av skivsamlingen. Bokstavsordning ska det vara på artist A-Ö. Men när jag kommit så långt så jag fått ordning på mina skivor brukar motivationen avta. Nu måste jag dock få bort allt småkrafs och röja undan fri väg och sikt runt fönstret. Jag bestämde mig idag för att redan nu börja packa ner lite av grejerna i kartonger, då det ändå måste göras tids nog. Jag ska ju faktiskt flytta i Maj! men ändå.. tvii för storstädningar:)

Nåt roligt att se fram emot nu är Thåströms nya platta som släpps på fredag. Kärlek är för dom heter den och det känns som den kan bli riktigt kanon. Lite skitigare än förra plattan men med samma textmässiga ådra. jag håller tummarna och väntar!

Liksom bara för att bäddar jag in en av de finaste kärlekslåtarna som skrivits på länge
                                             


må väl!!

Säg att jag är svaret på allt det du söker
och om det inte är så...
 kyss mig ändå

Sångare utan orsak sjunger alltid falskt

Per Persson är tillbaka! Det tycker jag är ett ypperligt tillfälle att göra ännu ett försök att vakna upp ur den fruktansvärda bloggdvala jag ständigt återgår till efter ett eller två inlägg. Lite pinsamt faktiskt att jag inte har skrivit mer än ett 20tal inlägg sen jag startade bloggen för snart 2 år sen. Det känns extra pinsamt när man snokar runt bland andra personers bloggar och försöker sätta sig in i energin (?) och lusten (?) som måste ligga bakom alla tankar och resonemang. Jag vill ju liksom också kunna ha nåt att säga med det här.

Nåväl Per Persson har återigen samlat ihop sitt pack efter 13-14 år. Jag fastnade först för Perssons Pack när jag lyssnade genom hyllningsskivan "Taube" där de gör en fantastisk version av Möte i monsunen. Därefter stötte jag på den självklara Tusen dagar härifrån på nyutgåvan av Jakob Hellmans "...DET STORA HAVET". Efter det var jag såld och svalde snabbt alla plattor från "kärlek & dynamit" till "Sekunder i Sverige". Med bandet har vi gjort en cover på Bröllopsdag och redan under min första spelning sommaren 2006 på Gamla torg gjorde jag en akustisk Vårens ljumma vind. Hursomhelst la bandet av 1995 men nu 2009 är dom tillbaka med ny platta.
Skivan heter Öster om Heden och är ett måste för alla som uppskattar skön svensk musik med fokus på starka texter. Min favoritlåt på plattan är för tillfället "sångare utan orsak" men har inte hittat den på nätet än så nedan kommer "Stenad i Stockholm" I duett med Annika Norlin.
Håll till godo!
I övrigt jobbar jag fortfarande ganska mycket. Har dock bestämt mig för att satsa mest på ett jobb och då blir det Maxi som gäller. Har blivit mer och mer förbutikstider för mig och det är gott för därute trivs jag fint. Tobak och trav är betydligt mer stimulerande än gnatiga tanter med rabattkuponger i kassan. Den 16e Mars åker vi till Jägersro och blir miljonärer, den 20e Mars är det Thåström i GBG för hela slanten och 5e April ska jag slå slag i drömmen att dricka en iskall Guinness på nån pitoresk liten pub på den gröna ön. Jag och Anders tänkte spendera en vecka på Irland. Det blir kanon!
Se nu till att lyssna in er på Perssons Pack!
Må väl!

RSS 2.0